Apps voor kleinere bedrijven

Apps ook rendabel bij kleine bedrijven

Het aannemers- en verhuurbedrijf van Bart Vugts houdt zich veel bezig met betonboren en -zagen voor renovatiewerkzaamheden en nieuwbouw. Een paar jaar geleden begonnen zijn vijf betonboorders met Appeee. Hoe bevalt dat en wat zijn de grote voordelen?

Het komt in veel aannemersbedrijven nog voor: werknemers worden op pad gestuurd met papieren werkbonnen. Aan het eind van de werkweek worden die verzameld. Vervolgens moeten de bedragen worden uitgerekend, de bon wordt overgetypt, ingescand, gefactureerd enzovoort. Het kost veel tijd en is behoorlijk omslachtig. Dat het anders kan, ontdekte Bart Vugts van Ammerzodense Beton Boringen BV ook.

Complexe berekeningen

“Ze hebben allemaal een smartphone en kunnen daar prima mee omgaan. Dus ze kunnen ook allemaal Appeee gebruiken”, vertelt Bart. Appeee is de mobiele oplossing van Swiss Knife om alle formulieren en bonnen digitaal eenvoudig te beheren. Bart zocht zelf naar de beste oplossing en ontdekte verschillende aanbieders. Maar: “We hebben te maken met verschillende factoren zoals complexe berekeningen. Bij betonboren gaat het niet alleen om het aantal gaten, maar ook om de diepte. Dan werken we nog met toeslagen en kortingen, dus nog meer extra berekeningen. Standaard apps kunnen dit niet aan en maatwerk wordt voor een klein bedrijf als het onze onbetaalbaar.”

Tijdwinst

Met Appeee is dat anders en Bart ontwikkelde zelf verschillende digitale formulieren, om te weten hoe het werkt en om zelf kleine wijzigingen door te kunnen voeren. Swiss Knife maakte een opzet en na een testperiode met aanpassingen beschikt Bart nu over Appeee die precies zo werkt als hij wil. “Het scheelt me zes tot acht uur administratie per week. Dus de geïnvesteerde tijd verdien ik razendsnel terug. Alles is nu digitaal, het werk is een fluitje van een cent. Ook naar de klant toe geeft het een goede uitstraling.”

Snel gewend

En de betonboorders zelf? “Ze waren eerst wat sceptisch. Maar dat duurde maar een week. We hebben drie maanden dubbel gedraaid, dus digitaal en op papier. Na een paar kleine aanpassingen werken we nu alleen nog met Appeee. Ik durf wel te zeggen dat wij het eerste betonboorbedrijf zijn dat volledig met digitale werkbonnen werkt.”